Afsnit 07: Psykolog-mor om tilknytning

Mimi taler med sin mor psykolog Hanne Larsson om tilknytning. Tilknytningsbegrebet støder man ofte på i adoptionssammenhænge, men hvordan bruger psykologen det mere generelt?

Hvadoption
Afsnit 07: Psykolog-mor om tilknytning
/

3 meninger om “Afsnit 07: Psykolog-mor om tilknytning”

 1. Tak for en rigtig fin udsendelse og dejligt at høre jer fra en mor der har to skønne børn adopteret fra Etiopien som 5 mdr og 10 mdr nu 15 og 18 år ? jeg har som mor selv søgt hjælp hos Anne Hejselbjerg da min datter var ca 6 år og fået rigtig god hjælp både med Holding så vores tilknytning kom på plads (har også lavet Holding terapi med min søn som spæd hos Bent Clason) det er så vidunderligt at se de to vokse op og blive hele mennesker trods deres udfordringer og sårbarhed har de så mange ressourcer og kompetencer. Min datter går i en PARS eller hedder det PAS gruppe for unge adopterede som hun er rigtig glad for, det at møde andre unge på ca 15/16 år der osse har udfordringer i skolen med bla matematik / se anderledes ud / føle sig forskellige fra de andre mm. Men som mor til teenagers er det dejligt at høre Hanne sige at der er ingen forældre hverken adoptivforældre eller biologiske forældre der er perfekte men som adoptivforældre har vi en anden opgave fordi vores børn ofte er “skadede” i deres tilknytning og vi må kæmpe/arbejde for at få den til vores børn og det kræver ofte hjælp, det etablerede system kender ikke nok til det… Det var en gave for mig da jeg fandt Anne Heiselberg der kunne støtte mig selv om jeg i forvejen havde arbejdet meget på det. Bedste tanker herfra ?

  1. Kære Regine,

   Mange tak for din kommentar – det er så rart at høre fra nogen af jer der lytter med. Også tak fordi du deler lidt af dine egne erfaringer her, og især at du deler navne på fagfolk, som I har haft glæde af. Jeg bliver meget nysgerrig på at høre mere om den Holding terapi, du har brugt. Er det noget du kunne have lyst til at fortælle om her i podcasten?

   Mange hilsener
   Mimi

   1. Hej Regine
    Kunne du evt hjælp med kontaktoplysninger på Anne Heiselberg. Har brugt Anne for mange år siden. Men kan ikke finde oplysninger på hende. På forhånd tak.
    Venlig hilsen
    Birgit Schnoor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *