Afsnit 03: Åben adoption

Hvorfor vil vi gerne have åben adoption? Hvad forestiller vi os, at åben adoption kan være? Og hvad var det med, at Danmark har lukket for adoptioner fra Etiopien?

Hvadoption
Afsnit 03: Åben adoption
/

2 meninger om “Afsnit 03: Åben adoption”

 1. Kære Mimi og Rune
  Tak for jeres podcast. Jeg og min mand har været godkendt til adoption siden 2012 og er nu på den 3. venteliste på grund af sammenbrud på de internationale ventelister og dårlig kommunikation. Da vi skulle tage det sidste valg om venteliste fik vi “tilbudt” Etiopien, men valgte af samme årsag som jer, nemlig ønsket om gennemsigtighed, at takke nej. Og det er den bedste beslutning vi til dato har truffet. Ellers havde vores drøm om at blive forældre været endeligt udspillet da Etiopienlisten lukkede.
  Vi er nu på den danske liste sammen med ca. 89 andre familier.
  Jeg hæftede mig ved at Rune brugte ordet “når” vi bliver forældre, “når” vi skal hente, “når” vi adopterer og alle drømmene om svømning og trapper i afsnit 2. Der er vi ikke længere. Vi bruger i dag kun ordet “hvis”. Den mentale rejse gennem adoptionsbureauers sammenlægningen, suspensioner og ventelistenedlæggelser, var aldrig en del af vores overvejelser om at skulle blive forældre. Da først muligheden for at blive biologiske forældre var udtømt, tænkte vi, “men så bliver vi da naturligvis bare adoptivforældre”, så kan naturen da holde op med at komme i vejen,for der er så mange børn med behov for familie. Sådan er verden bare ikke længere. Vi håber stadig, men tror ikke længere. Vores godkendelse udløber i oktober og vi søger jo nok en forlængelse, for når vi nu kan adoptere, er det svært at forstå hvorfor det så ikke kan lade sig gøre, som ressourcestærk dansker med papir på det fra statsforvaltningen.
  Det var min veninde, der fortalte mig om jeres blog og tak for den. Jeg glæder mig til at følge den og krydser fingre for at det går jer bedre end os.
  P.s hvad med al økonomien; kunne I ikke også drøfte den – altså ikke konkret hvad det koster, men at man bare forventes af smide penge intet bureau uden garanti. Vi har brugt over 300.000 på indmeldinger, psykologerklæringer, og uigennemskuelige gebyrer, og det er bare noget vi ikke taler om i det pæne danske samfund, men man skal være rig på både økonomi og mentalitet for at få lov at stå på en venteliste før vi overhovedet taler om adoption.

  1. Mange tak fordi I deler jeres historie og overvejelser. Det lyder som om I har været blandt de rigtig uheldige. Usikkerheden omkring adoption er ikke noget særlig mange tænker på, men den er der jo for alle os, som står på venteliste, og det er da helt klart med en lille frygt i baghovedet, når man ’tillader’ sig at glæde sig til at modtage sit barn. For vi har jo ingen garanti.
   Det med økonomien kunne vi godt finde på at tage op i et senere afsnit – tak for forslaget!
   Vi vil også krydse fingre for jer og de 88 andre par på den danske liste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *